Sunday 24 April 2011

Pole jälle pikalt kirjutanud:( Olen iga vaba aja õues olnud ja ilusat ilma nautinud. Suutsin isegi natuke ära põleda päikse käes :)  mul on nüüd vaheaeg, 10 päeva olnud ja 3 päeva veel jäänud. Tulin just väljast, niitsin terve aia muru ära, palju vana heina oli eelmisest aastast, aga lõpptulemus on väga ilus.

Eile käisime Bergeni peal ringi, plaan oli mulle suveriideid osta. Ma elasingi ainult proovikabiinides, aga kokkuvõttes tulin koju ühe kleidi ja pikema pluusiga ning 2 paari kingadega. Tuleb veelkord tagasi minna, sest ei leidnud midagi pidulikku, mida 17. mail kanda. Norralased tähistavad 17. mail rahvuspäeva, Norra põhiseaduspäeva. Mitmed inimesed kannavad rahvuslikke kostüüme ning (eriti lapsed) osalevad linnaparaadidel, mis võtavad aset üle kogu maa. Me mõtlesime, et tulevikus peksin laskma omale Eestis rahvariided teha selle ürituse jaoks.

Eestisse ma tulen juuni lõpus, see on nüüd otsustatud. Minu valida on nüüd, kui kauaks ma jääda tahan. Alguses mõtlesin, et 3 nädalat, aga võibolla on see liiga pikk aeg kodutule:( Arvatavasti maal pean ma vastu max 3 päeva, siis jooksen tagasi linna. Tagasi minek on 17.juulil vms. Selle viimase nädala oleme kaksi Eestis.

Nüüd pühade ajal oleme koos jalutamas käinud õhtuti, sõidame autoga natuke eemale kodust, sest siin pole jalutada kuskil. Üleeile sõitsime kodust 5-6 km kaugusele, parkisime ja peale poole tunnist kõmpimist avastasime meeletult ilusa pisikese küla mägede vahel. Kes iganes külla tuleb mulle, saab seda oma silmaga näha:) Norra on ikka ilus maa:D
Tegelikult on Oslo ümbruses väga tasane maastik. Läänes, kus meiegi elame on mägine ja fjorde täis.

Taimede kasvatamine edeneb üle kivide ja kändude, sest oskustest jääb nii palju puudu. Ja internetist pole ka midagi leidnud. Leidsin palju videoid selle kohta, kuidas seemneid potti panna, aga mis edasi saab, sellest ei ole midagi:( Nüüd on taimed pikad ja välja veninud. Kas nad peavadki sellised olema:S

Ma pean nüüd köögipoole suunduma, tänane sööme me kohalikku lõhet:)

Ilusat kevadet ja Häid Pühi!

1 comment:

  1. pane taimed mulda, hästi sügavale :) siis ei ole enam välja veninud. Ilusaid pühi teilegi!!!

    ReplyDelete